Fotostudio Albert

Fotograaf Albert Willemsen
Tel: 06-46284123

fotograaf
albert willemsen

Kwaliteit, gezelligheid en betaalbaar

Fotograaf Albert Willemsen uit Ede, gepassioneerd en bevlogen voor beeld en fotografie, fotograaf, autodidact, gezellig en betaalbaar. Probeert het beste uit de fotografie te halen.

Maar hoe is dat gekomen?

De objecten en composities die ik tegenkom in het dagelijks leven, gaven mij inspiratie om iets met mijn ambitie als fotograaf te doen.

analoge camera’s

naar digitale fotografie

Nadat een paar analoge camera’s de passie voor fotografie voedde, werd de eerste digitale camera, een Fuji met 6 keer digitale zoom gekocht. Deze nieuwe aanwinst werd veelvuldig gebruikt bij voetbalvereniging DTS’35 in Ede. De uitdaging in het fotograferen van voetbal zit hem in de snelheid van het spel. Met een vertraging van drie seconde werd het beeld vastgelegd. Dit vergt veel creativiteit en flexibiliteit van mij als fotograaf om de acties in het spel vast te leggen. Deze competenties gebruik ik ondanks nieuwere techonologie nog steeds in mijn fotografie. Met de voetbalfoto’s  die werden gepubliceerd op de website van DTS’35 werd de aandacht van de pers getrokken.

“Mijn foto’s in de krant” in één woord geweldig.

Door het enthousiasme over mijn fotografie, werd ik scherper en kreeg ik ook meer oog voor detail. Nadat ik meer opdrachten kreeg van voor de Edese Post en later ook Edestad, werd ik uiteindelijk persfotograaf. Hierdoor opende verschillende deuren voor mij, maar ook verschillende nieuwe uitdagingen. Zo kreeg ik voor het eerst te maken met deadlines, tijdsdruk en de omstandigheden van een opdracht. Iedere opdracht bracht weer een nieuwe uitdaging met zich mee, om toch een mooie foto af te leveren. Ook hierbij kwamen mijn competenties, flexibiliteit en creativiteit, weer aan bod.  Iedere opdracht vroeg om zijn eigen compositie en aangepaste instellingen op mijn camera in overeenstemming met de situatie. En tot slot, bij persfotografie draait het om snelheid. Je krijgt tenslotte maar één kans om de perfecte plaat te schieten.

Ging alles meteen goed?
In de beginperiode van mijn carriére als persfotograaf kreeg ik de unieke kans om Hans Kraay jr. bij een lezing op de voetbalclub DTS’35 in Ede te fotograferen. De bezoekers van deze lezing wilde graag op de foto met deze oud profvoetballer. Hans Kraay jr. opperde iedereen om naar buiten te gaan en de foto te maken. Een groep van veertig personen stond samen met Hans Kraay jr. klaar. Het bleef erg donker op mijn display en het zweet brak aan alle kanten uit. Totdat Hans Kraay jr. laconiek riep: ‘Hey fotograaf, wel even het kapje van de lens afhalen’. Dan voelt het alsof de grond even onder je voeten verdwijnt, maar deze ‘blunders’ zorgen ook weer voor een leermoment. Zo vergeet ik niet meer mijn kapje van de lens af te halen!

Maar ook veel geweldige momenten mogen vastleggen
Tijdens mijn werk als fotograaf heb ik zowel hele vrolijke gebeurtenissen als zeer ingrijpende gebeurtenissen mogen vastleggen. Zo heb ik bekende Nederlanders, artiesten en lokale helden mogen fotograferen. Zo heb ik onder andere mogen fotograferen bij The Voice of Holland in Ede, maar ben ik ook ieder jaar actief bij de Heideweek in Ede. Echter bestaat het vak als fotograaf niet alleen uit het fotograferen van leuke onderwerpen, maar is er ook een serieuze kant van het vak. Hierbij ben ik een periode beroepsmatig actief geweest als 112-fotograaf waarbij ik in het bezit was van een Politieperskaart. Na dit een periode te hebben gedaan, heb ik vanuit ethisch perspectief de keuze gemaakt om hier mee te stoppen. Naar mijn mening strookt het leed dat je fotografeert, met het doel wat ik heb als fotograaf.

Ik ben 7 jaar lang actief geweest als persfotograaf voor de Edese Post en later ook Edestad. Uiteindelijk kwam er een eind aan het turbulente leven als persfotograaf in de gemeente Ede. De uitdaging was niet meer voldoende en heb ik er voor gekozen om een andere weg in te slaan. Er kwam een carriere switch waarin ik ook mijn flexibiliteit en creativiteit naar voren kon laten komen. Zo heb ik jarenlang gewerkt als webdesigner. Een andere passie die ik al jaren passief uitvoerde.

Winnaar Goudenprijs

Met gepaste trots heb ik ook een prijs mogen ontvangen voor de beste fotoreportage en persfotograaf in 2011 van alle Wegener kranten de “Goudenprijs”, de winnende reportage is gemaakt bij de finale van The Voice of Holland.

Comeback

als fotograaf

Na een paar jaar werkzaam te zijn geweest als webdesigner, begon het fotograferen te kriebelen. Dit keer niet als persfotograaf, maar wel zekere ambities om het vak als fotograaf weer op te pakken. Door het (vrijwillig) fotograferen bij de Heideweek in Ede heb ik veel mensen mogen ontmoeten, allen met mooie verhalen. Daarnaast is het een prachtig evenement om vast te leggen. Op verzoek van een collega heb ik hem vervangen tijdens de Heideweek. Dit was een uitgelezen kans om weer een comeback te maken. De opdracht heb ik met veel enthousiasme en passie uitgevoerd. Ik was direct weer ‘ besmet’ met enthousiasme voor fotografie.

Na het fotograferen van de Heideweek ben ik langzamerhand steeds meer opdrachten uit gaan voeren voor de Gemeente Ede. Dit keer niet als persfotograaf, maar als allround fotograaf. Het weerzien van politici die ik jaren geleden had gefotografeerd, voelde als thuiskomen. Inmiddels ben ik alweer 4 jaar actief voor de Gemeente Ede als fotograaf. En sinds 2 jaar parttime als senior webdeveloper bij Misterdot.

Webdesignbedrijf

In 2016 heb ik mijn webdesignbedrijf verkocht en hiermee meer ruimte gecreëerd voor diverse fotografie-opdrachten. Mijn werk als Allround fotografie bestaat niet alleen uit opdrachten voor de gemeente Ede, maar ook uit fotografie in de fotostudio of op locatie. Ik word ook ingehuurd voor een magazine en evenementen om te fotograferen.  Nieuw in mijn veelzijdige palet als fotograaf is concertfotografie en bruidsfotografie. Tot slot tref je mij nog steeds aan op het voetbalveld  bij DTS Ede (voorheen DTS’35) als sportfotograaf, waar ik nog steeds met veel plezier mooie acties vastleg.

15 jaar ervaring.

In de afgelopen vijftien jaar als fotograaf heb ik ontzettend veel mogen fotograferen en een hoop mooie momenten mogen vastleggen. Daarnaast heb ik inmiddels zeven verschillende camera’s gehad en ben ik momenteel in het bezit van hoogwaardig apparatuur, de Canon 1DXII en de Canon 5D MarkIII beide fullframe camera’s.

Ben je net zo enthousiast geworden van mijn verhaal als ik van fotografie? En heb je een leuke opdracht neem dan vrijblijvend contact op met Fotostudio Albert.

Contact

Heeft u een vraag stel hem gerust.

Wij reageren altijd binnen 2 uur in antwoord op uw vraag.

Fotograaf Ede

Albert Willemsen

Saffierstraat 54
6713 TD Ede
T: 06-46284123
M: albert@fotostudio-albert.nl
KvK: 09149784
BTW: NL001924338B90

× WhatsApp